BG RU EN
 
За нас Продукти Контакти
 
 
 


Предприятието „Селур Фарма” ЕООД е създадено през 2007 година, като резултат от реализирането на научно-изследователски проект, целящ прилагането на най-новите постижения на науката в областта на пробиотиците и синбиотиците.

Производствената база се намира в град Разград, като основната дейност е научно-изследователска и производствена, съсредоточена върху създаването на здравословни храни под формата на хранителни добавки.

Модерната техника и оборудване от водещи в света производители като KILIAN, BOSCH, VIRTIS, IL SHIN, HITACHI, HITEMA, CECCATO позволяват самостоятелно производство на лиофилизирани субстанции, главно на базата на специални щамове млечнокисели бактерии, селекционирани от нашите микробиолози, от екологично чисти райони в България и извън нея.

Екипът ни се състои от доказани специалисти с дългогодишен опит в областта на биотехнологиите, биопродуктите и фармацевтичните продукти, с чиято помощ се прилагат най-новите технологии при разработването и внедряването на нови пробиотични и синбиотични продукти под формата на сашета, капсули и таблетки. Освен това разработваме и собствени продукти на базата на билки, пребиотици, растителни екстракти, екстракти от гъби, витамини и минерали.

Синбиотичните ни продукти съчетават положителните качества на млечно-киселите бактерии в комбинация със специфичното лечебно действие на естествени продукти като жен-шен, жълт кантарион, пектин, биоторин, палатиноза, хитозан, инулин, царевични и гроздови екстракти, розово масло.

Фирмата ни разполага със собствени патентирани щамове млечнокисели бактериии с уникални качества, тествани в клинични условия в Испания и Словения и регистрирани в националната банка за промишлени микроорганизми и клетъчни култури. Продуктовата ни листа включва таблетки с гинко билоба, жълт кантарион, витамин А, витамин С, витамин Е, бетакаротин, биоторин, пектин с вит.С, както и капсули от серията Лиолакт с основна съставка лиофилизат от млечнокисели бактерии, собствено производство, в комбинация с различни пребиотични добавки.

Фирмата притежава внедрена и работеща система за контрол на качеството (НАССР). Производствената зона на фирмата е организирана по следния начин: Ферментационните мощности се състоят от два биореактора, осигуряващи нужните количества от продукт за сушене за двата лиофилизатора на фирмите „Vir Tis” (САЩ) и „IL SHIN” (Холандия), с обща производителност – до 100 кг сух продукт месечно.

Лиофилизираният продукт се съхранява вакуумиран в ПЕТ торби във фризери, от където се подготвя за пълнене в капсули, сашета или за таблетиране.

Насипният продукт под формата на капсули и таблети се изготвя на ротационна таблет-машина „Killian” и капсул-автомат „Bosch”.

Насипните капсули и таблети се опаковат в блистери на блистер-автомат „Хьофлигер-Карг”, а блистерите се опаковат в потребителски опаковки - кутии и кашони.

Готовият продукт се съхранява в склад, оборудван с хладилна камера за съхранение при отрицателни температури.

Контролът на качеството се осигурява от една физикохимична и две микробиологични лаборатории.

Цялата производствена зона на фирмата е климатизирана, като по този начин се осигурява контрол на температурата на въздуха и влажността в помещенията.

Благодарение на високото ниво на техническата база, както и модерно оборудваните аналитична, биохимична и микробиологична лаборатории, гарантираме най-високо качество на произвежданите от нас продукти.

 

Обратно към главната страница>>

 

 

   

Copyright © 2009. “Selur Pharma” EOOD. All rights reserved.